شرایط زندگی در خوابگاه های خودگران در ایران
نوشته شده توسط : bnbgate

 شرایط زندگی در خوابگاه های خودگران در ایران

 

از آنجایی که بسیاری از دانشگاه ها ظرفیت محدودی برای پذیرش دانشجویان غیر بومی دارند و نمی توانند جوابگوی این دانشجویان در خوابگاه های کشور باشند بر همین اساس خوابگاه های خودگردان برای برطرف کردن نیازهای این دانشجویان پدید آمدند. اگر بخواهیم در مورد این بگوییم که خوابگاه خودگردان چیست صحبت کنیم باید بگوییم که خوابگاه های خودگردان همان خوابگاه های غیر دولتی هستند که با دریافت هزینه ای بالاتر از خوابگاه های دانشجویی دانشگاهی ، اتاق هایی از 2 تا 10 نفره در اختیار دانشجویان قرار می دهند تا دیگر دغدغه محل اسکان نداشته باشند.

 

خوابگاه های خودگردان ، خوابگاه هایی هستند که می توانند که توسط شخص یا اشخاصی به صورت خصوصی اداره می شود و با طی یک تفاهم نامه ای که با دانشگاه بخصوص دارد همکاری می نماید البته این را هم در نظر داشته باشید که دانشگاه تنها تا جایی که اختیارات قانونی داشته باشد می تواند بر روی عملکرد این خوابگاه ها نظارت داشته باشد به طور مثال دانشگاه نمی تواند بر نحوه اداره و حتی امکانات حوابگاه های خودگردان اظهار نظر و یا دخالتی داشته باشد. بر همین اساس بسیاری از کسانی که در این خوابگاه ها زندگی میکنند همیشه این اعتراض را نسبت به این خوابگاه ها دارند که امکاناتی که خوابگاه در ازای هزینه ای که می گیرد بسیار ناچیز است و هیچ ارگانی نیست که بر روی عملکرد انها نظارت داشته باشند. البته طی صحبت هایی که مسئولین صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم اعلام شده است در پی این هستند که میزان نظارت بر روی این خوابگاه های خودگردان را افزایش دهند که این حرف تا کجا می تواند به عمل تحقق یابد مطمئنا زمان زیادی لازم دارد.

با توجه به تمامی این صحبت ها این موضوع را هم در نظر داشته باشید که هر دانشجویی توان پرداخت اجاره و رهن منازل اجاره ای را ندارند و ترجیح می دهند در خوابگاه های دانشجویی اسکان داشته باشند تا بتوانند از امکانات حتی ناچیز این خوابگاه ها استفاده نمایند . البته این را هم در نظر داشته باشید که خوابگاه های خودگردان زیادی هستند که امکانات رفاهی بسیار عالی در اختیار دانشجویان قرار می دهند اما هزینه اسکان در این خوابگاه ها انقدر بالا می باشد که دانشجویان زیادی توان پرداخت این هزینه را نخواهند داشت

 

قوانین خوابگاه های خودگردان 

 

دانشجویانی که در خوابگاه های دانشجویی اسکان پیدا می کنند باید یک سری قوانین و مقررات انضباطی را رعایت نمایند. قوانین خوابگاه های دانشجویی به شرح ذیل می باشد :

مقررات اسکان:

1) دانشجويان حق واگذاري محل سکونت خود را به ديگري ندارند ولي در صورت لزوم تعويض محل سکونت با اجازه کتبي مدير خوابگاه امکان پذير خواهد بود.

 2) هر دانشجو موظف به حفظ اموال شخصي خود خواهد بود و مسئول خوابگاه در اين زمينه هيچگونه مسئوليتي ندارد.

 3) دانشجو حق طبخ غذا در اتاق خود را ندارد.

4) تغيير يا تعويض قفل و ساير وسايل محل سکونت دانشجو بدون هماهنگي با مسئول خوابگاه ممنوع است

5) دانشجو موظف به نظافت محل سکونت ( اتاق ) خود و حفظ بهداشت و پاکيزگي معابر عمومي خوابگاه مي باشد .

6) در صورتيکه در امور تاسيساتي خوابگاه از قبيل کليد و پريز ، انشعاب آب و...... خللي  بوجود آيد و نياز به تعمير داشت دانشجو بايد مراتب را به سرپرست مربوطه اطلاع دهد تا نسبت به رفع آن اقدام شود .

7) دانشجو حق جابجايي لوازم خوابگاهي را ندارد .

8) در ابتداي سکونت در خوابگاه مبلغي به عنوان وديعه از دانشجو اخذ در صورت عدم خسارت به هنگام تسويه حساب وجه مذکور مسترد خواهد شد. (مبلغ وديعه توسط شورا تعيين و ابلاغ مي گردد)

9) سکونت افراد غير خوابگاهي در خوابگاه ممنوع است .

10) مسئوليت حفظ و نگهداري اموال داخل اتاق از قبيل : قفل،کمد، درب، جالباسي ، ديوار و ... بر عهده اعضاء اتاق خواهد بود و در صورت بروز هرگونه خسارت ساکنين اتاق موظف به جبران خسارت خواهند بود .

11) پس از انعقاد قرارداد چنانچه دانشجويي به هر دليل از خوابگاه انصراف دهد .در صورتيکه انصراف در نيمه اول ترم باشد مبلغ شهريه تا زمان سکونت با يک ماه اضافه محاسبه و اگر در نيمه دوم ترم باشد بايستي کل شهريه را پرداخت نمايد.

تبصره: چنانچه دانشجو بتواند فرد ديگري را که صلاحيت اسکان در خوابگاه را داشته باشد به جاي خود معرفي کند صرفا مدت سکونت براي وي محاسبه خواهد شد. بديهي است در اين مورد مبلغ کل پرداختي دو نفر به مدير خوابگاه معادل شهريه يک نيمسال يک نفر خواهد بود.

12) در صورتي که دانشجو قسمتي از ترم تحصيلي را در خوابگاه حضور داشته باشد و از ادامه سکونت منصرف شود ،بدون تسويه حساب و اعلام انصراف به مسئول خوابگاه آنجا را ترک نمايد بايستي اجاره بهاء آن نيمسال را بپردازد.

13) تامين لوازم شخصي مانند پتو، تشک ، بالش و..... به عهده دانشجو مي باشد .

14) حضور و غياب در خوابگاه خواهران هر شب و در خوابگاه برادران به صورت راندم انجام مي شود و کليه دانشجويان موظف به همکاري خواهند بود .

15) دانشجو در هنگام تخليه خوابگاه بايد اتاق را کاملا نظافت نمايد و وسايل تحويل گرفته را سالم به سرپرستي تحويل دهد.

16) مدير خوابگاه موظف است غيبت دانشجوي ساکن را به خانواده اش اطلاع دهد .

17) در صورت غيبت مستمر دانشجو، مدير خوابگاه با هماهنگي شورا مي تواند در مورد ادامه سکونت دانشجو تجديد نظر کند.

18) مدير خوابگاه موظف است هر گونه تخلف انضباطي دانشجويان ساکن خوابگاه را در اسرع وقت کتباً به کميته انضباطي محل تحصيل دانشجو اعلام نمايد.

 

ب- شرايط ملاقات – مهمان- مسافرت

19) چنانچه بستگان درجه يک (مادر يا خواهر در خوابگاه خواهران، پدر يا برادر در خوابگاه برادران  ) به عنوان مهمان مراجعه نمايند با اجازه کتبي مسئول خوابگاه و موافقت ساکنين اتاق حداکثر 3 شب در طول نيمسال تحصيلي مي توانند در خوابگاه سکونت يابند و بدون مجوز اکيدا ممنوع است.

20) چنانچه بستگان دانشجو بعنوان ملاقات کننده مراجعه نمايند ، پس از شناسايي و ارائه مدارک معتبر به سرپرست خوابگاه مي توانند با دانشجو ديدار کنند ( در هر صورت اقامت شبانه در خوابگاه بدون مجوز مجاز نيست )

21) خواهران دانشجو مي توانند حداکثر 4 شب در ماه در منازل خويشاوندان که قبلا مشخصات و آدرس و نسبت آنها با دانشجو به تائيد اولياي قانوني او رسيده باشد با اعلام به مدير خوابگاه اقامت نمايد .

22) دانشجو موظف است قبل از مسافرت مقصد و مدت مسافرت خود را مشخص نموده و کتبا به سرپرستي خوابگاه اطلاع دهد و پس از بازگشت نيز بايستي حضور خود را به مسئول يا سرپرست اعلام نمايد.

خوابگاه یار

 

شما در خوابگاه یار میتوانید بهترین خوابگاه ها رو در سراسر ایران با شرایط محیطی و شغلی مختلف مشاهده کنید و با توجه به شرایط خود بهترین انتخاب را داشته باشید.

www.khabgahyar.com

 




:: برچسب‌ها: خوابگاه،خوابگاه_دانشجویی،هاستل،پانسیون،خوابگاه_دخترانه،خوابگاه_پسرانه،خوابگاه_کارمندی،دانشجویی_کارمندی ,
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 اسفند 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: